Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Guns N' Roses


Welcome To The Jungle! Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε την ιστορία μιας μπάντας που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο "επικίνδυνη" στον πλανήτη. Δέστε τις ζώνες σας και φύγαμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μονοπάτια ενός από τα αγαπημένα μου ροκ συγκροτήματα...

Ταξιδεύουμε στο Los Angeles της δεκαετίας του '80. Εκεί συναντάμε δύο φίλους που έχουν μετακομίσει εκεί από το Lafayette της Indiana όπου γεννήθηκαν το 1962, τους W. Axl Rose και Izzy Stradlin. Το 1983 αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα που ονομάζεται Rose και αργότερα Hollywood Rose.

Το 1984 όμως, ο Izzy πάει στους London και ο Axl στους L.A. Guns μαζί με τον Tracii Guns.

To 1985 στο Los Angeles τα πρώτα του βήματα κάνει και το συγκρότημα Road Crew με μέλη τους Slash, ο οποίος γεννήθηκε στο Stoke-On-Trent της Αγγλίας και παίζει ταυτόχρονα και στους London, τον Steven Adler, ο οποίος γεννήθηκε το 1965 στο Cleveland και τον Duff McKagan, ο οποίος γεννήθηκε στο Seattle το 1964.

Όσο ήταν στους Road Crew, ο Slash έβγαλε ένα riff που αργότερα έκανε τεράστια επιτυχία ως "Paradise City".

Εκείνη την περίοδο, εν τω μεταξύ, οι Hollywood Rose επανενώνονται με τον Tracii Guns στην κιθάρα. Το Μάρτιο του 1985 μετονομάζουν το συγκρότημα σε Guns N' Roses! O Duff πάει στο συγκρότημα και τα μέλη του είναι τα εξής: Axl Rose (φωνή), Izzy Stradlin (κιθάρα), Tracii Guns (κιθάρα), Duff McKagan (μπάσο), Rob Gardner (ντραμς).

Τον Ιούνιο ο Duff έκλεισε με κάποιους γνωστούς του ζωντανές εμφανήσεις στο Seattle για το συγκρότημα. Ο Tracii και ο Rob δεν ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν και έτσι ο Duff πρότεινε στον Axl τους Slash και Steven και αυτός συμφώνησε. Η τελική σύνθεση των Guns N' Roses ήταν η εξής: Axl Rose (φωνή), Slash (lead κιθάρα), Izzy Stradlin (ρυθμική κιθάρα), Duff McKagan (μπάσο), Steven Adler (ντραμς).

Οι Guns N' Roses έκαναν πρόβες για δύο μέρες και ξεκίνησαν την Hell Tour, η οποία δεν είχε επιτυχία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Seattle το αυτοκίνητο τους σταμάτησε και αναγκάστηκαν να κάνουν ώτο-στοπ, ενώ οι ατυχίες συνεχίστηκαν αφού όταν έφτασαν, οι περισσότερες εμφανίσεις είχαν ακυρωθεί, ενώ η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική. Παρόλα αυτά, οι Guns N' Roses δεν το έβαλαν κάτω και επέστρεψαν πίσω στο Los Angeles για να συνεχίσουν τις πρόβες. To σπίτι τους στην Sunset Boulevard ονομαζόταν The Hell House. Δεν είχαν λεφτά οπότε ζούσαν με φτηνό κρασί και μπισκότα, ενώ μερικές φορές έκλεβαν λεφτά από τα κορίτσια που φιλοξενούσαν στο Hell House.

Στα τέλη του 1985 οι Guns N' Roses κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Los Angeles στο Troubadour και ακολουθούν πολλές εμφανήσεις σε γνωστά clubs, οι οποίες ξεκινούσαν με μια κασέτα που περιείχε το "What's That Noise" από τους Stormtroopers Of Death. Άρχισαν να παίζουν τις πρώτες εκτέλεσεις των τραγουδιών τους όπως το "Welcome To The Jungle", "Reckless Life", "It's So Easy" και "Don't Cry". Το συγκρότημα είχε ήδη γράψει 14 νέα τραγούδια, αλλά έπαιζαν και γνωστά τραγούδια όπως κομμάτια των Aerosmith, Elvis Presley και Rolling Stones.

Το Μάρτιο του 1986 οι Guns N' Roses υπογράφουν με την Geffen Records. Αργότερα ξεκινούν να ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ στα Rumbo Studios, αλλά δυστυχώς παρουσιάζεται ένα πρόβλημα και οι ηχογραφίσεις τερματίζονται. Ο Slash έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά. Παρόλα αυτά, παίρνει την απόφαση ότι πρέπει να συνεχίσει να παίζει στο συγκρότημα και καταφέρνει να ξεπεράσει τον εθισμό του.

Τον Αύγουστο του 1986 ξεκινούν ξανά οι ηχογραφήσεις για το "Appetite For Destruction", το οποίο η Geffen σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 1987, ενώ εν τω μεταξύ κυκλοφορεί ενα EP με τέσσερα τραγούδια που ονομάζεται "Live ?!'@ Like A Suicide" και στις 15 Ιουνίου 1987 τα τραγούδια "It's So Easy" και "Mr. Brownstone".

Στις 19 Ιουνίου 1987 το συγκρότημα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Marquee του Λονδίνου, όπου η πρώτη τους εμφάνιση ήταν καταστροφική καθώς το κοινό είχε πιεί πολύ και ο τύπος αρχίζει να τους αποδίδει χαρακτηρισμούς όπως "Μια rock μπάντα πιο επικύνδινη κι από τους Beastie Boys έρχεται στη Βρετανία!".

Στις 21 Ιουλίου 1987 το "Appetite For Destruction" κυκλοφορεί στην Αμερική και τον Αύγουστο στην Αγγλία. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Mike Clink, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Ozzy Osbourne και τους Heart. Την 1 Αυγούστου 1987 έρχεται και το πρώτο video clip των Guns N' Roses για το "Welcome To The Jungle". Το Δεκέμβριο του 1987 οι Guns N' Roses ανοίγουν τις συναυλίες του Alice Cooper.

Αρχές του 1988 το συγκρότημα μπαίνει στα Rumbo Studios για να ηχογραφήσει τα ακουστικά τραγούδια "Patience", "Used To Love Her", "One In A Million", "Cornchucker" και μια διασκευή του "You're Crazy". Ξεκινούν την πρώτη τους προσωπική περιοδεία. Ο Axl αποχωρεί από το συγκρότημα, αλλα επιστρέφει μετά από 3 μέρες. Στις 23 Απριλίου 1988 το "Appetite For Destruction" μπαίνει στο Top 10 του Billboard.

Το Μάιο του 1988 ξεκινούν περιοδεία με τους Iron Maiden, με τους οποίους δεν τα πάνε και πολύ καλά καθώς οι Guns N' Roses που ήταν πιο δημοφιλείς εκείνο το διάστημα πίστευαν ότι έπρεπε να εμφανίζονται αυτοί σαν βασικό συγκρότημα αντί των Iron Maiden. Προς το τέλος της περιοδείας, ο Axl είχε πρόβλημα με το λαιμό του και έτσι οι Guns N' Roses ακύρωσαν την υπόλοιπη περιοδεία και τους αντικατέστησαν οι L.A. Guns.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1988 οι Guns N' Roses ανοίγουν τις περισσότερες συναυλίες της περιοδείας Permanent Vacation των Aerosmith στην Αμερική. Ο μάνατζερ των Aerosmith Tim Collins κάνει την εξής δήλωση: "Μέχρι το τέλος της περιοδείας, οι Guns N' Roses ήταν πασίγνωστοι. Έγινε πολύ ξαφνικά. Είμασταν όλοι τσατισμένοι που το Rolling Stone έγραφε άρθρο για τους Aerosmith, αλλά οι Guns N' Roses εμφανίζονταν στο εξώφυλλό του περιοδικού. Ξαφνικά, το συγκρότημα που άνοιγε έγινε μεγαλύτερο από εμάς. Αλλά τους λυπόμασταν. Πρώτο, ήταν τόσο χάλια (από τα ναρκωτικά) που καταντούσε γελοίο. Δεύτερο, ο ηλίθιος μάνατζερ τους είχε κλείσει μια κακή συμφωνία και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να επαναδιαπραγματευτεί ή ακόμη να παραπονεθεί. Τρίτο, ταξίδευαν σαν γύφτοι, οι παλιές τους βαλίτσες κρατιόντουσαν από σπάγγο και κολλητική ταινία. Στο τέλος της περιοδείας, τους αγοράσαμε καινούριες βαλίτσες, κάτι που ο μάνατζερ τους θεώρησε προσβολή."

Στις 23 Ιουλίου 1988 το "Appetite For Destruction" φτάνει στο Νο 1 στα Billboard charts.

Στις 20 Αυγούστου 1988 έγινε το "The Monsters of Rock Festival" στο Castle Donington της Αγγλίας. Μόλις εμφανίστηκαν οι Guns N' Roses το κοινό άρχισε να μετακινείται προς τη σκηνή και παρά το γεγονός ότι σταμάτησαν τη συναυλία τρείς φορές, δύο θαυμαστές τους έπεσαν και σκοτώθηκαν.

Στις 30 Νοεμβρίου του 1988 κυκλοφορεί το "GN'R Lies", το οποίο περιείχε και κάποια ακουστικά κομμάτια που σύμφωνα με τον Duff ηχογραφήθηκαν μία νύχτα στο studio όταν ήταν μεθυσμένοι, όπως επίσης και το αμφιλεγόμενο για τους στίχους του "One In A Million". To άλμπουμ φτάνει στο No 2 και οι Guns N' Roses γίνονται το πρώτο συγκρότημα σε 15 χρόνια που έχει 2 δίσκους στο Αμερικάνικο Top 5 την ίδια στιγμή.

Το Μάρτιο του 1989 το "Paradise City" γίνεται το πρώτο Top 10 single των Guns N' Roses στην Αγγλία, ενώ το Μάιο του 1989 κυκλοφορεί στην Αγγλία το πρώτο single από το "Gn'R Lies", το Patience.

Στις 11 Σεμπτεμβρίου 1989 οι Guns N' Roses κερδίζουν βραβείο για το "Καλύτερο Heavy Metal/Hard Rock Video" για το "Sweet Child O' Mine" στα Video Music Awards (VMA's) του MTV.

Στις 18 Οκτωβρίου 1989 οι Guns N' Roses ανοίγουν για τους Rolling Stones στο Coliseum.

Τον Απρίλιο του 1990 ο Dizzy Reed μπαίνει στο συγκρότημα και παίζει πλήκτρα. Στις 11 Ιουλίου ο Steven Adler απολύεται, καθώς είχαν κάνει συμφωνία που έλεγε ότι αν δεν σταματούσε τα ναρκωτικά θα απολυόταν. Ο αντικαταστάτης του είναι ο Matt Sorum που πριν έπαιζε στους Cult.

Τον Σεπτέμβριο του 1990 οι Guns N' Roses είχαν ηχογραφήσει ήδη 36 καινούρια τραγούδια για το άλμπουμ "Use Your Illusion" και έψαχναν τρόπο να τα κυκλοφορήσουν, αφού δεν χωρούσαν σε ένα μόνο CD. Στις 20 Ιανουαρίου 1991 ο Matt Sorum και Dizzy Reed παίζουν σε κοινό για πρώτη φορά με τους Guns N' Roses στο φεστιβάλ Rock In Rio II του Rio de Janeiro, στη Βραζιλία. Τρία λεπτά πριν ανέβει ο Matt στη σκηνή μπροστά σε 140.000 ανθρώπους, τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνει ένα σόλο στα ντραμς. Το σόλο του ξεσήκωσε το κοινό! Στις 25 Ιουνίου 1991 κυκλοφορεί το single "You Could Be Mine", το πρώτο από την αναμενόμενη δισκογραφική δουλειά, το οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στην ταινία "Ο Εξολοθρευτής 2: Ημέρα Κρίσης" και ο Arnold Schwarzenegger εμφανίζεται στο video clip.

Στις 13 Αυγούστου 1991 η περιοδεία "Get In The Ring Motherfucker" έρχεται στην Ευρώπη.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991 το single για το "Don't Cry" κυκλοφορεί στην Αμερική και 16 Σεπτεμβρίου 1991 κυκλοφορούν τα Use Your Illusion I και ΙΙ στην Ευρώπη, τα οποία καταλαμβάνουν τις θέσεις 1 και 2 στα Billboard charts. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μεγάλος σύγχρονος καλλιτέχνης της rock κυκλοφορούσε δύο ξεχωριστά άλμπουμς την ίδια ημέρα.

Στις 7 Νοεμβρίου 1991 ο Izzy Stradlin αποχωρεί από το συγκρότημα. Αντικαταστάτης του είναι ο Gilby Clarke, ο οποίος πριν έπαιζε στους Kill For Thrills στα ίδια clubs με τους Guns N' Roses.

Οι Guns N' Roses πραγματοποιούν εμφανίσεις με διάσημα συγκροτήματα όπως οι Queen, συναυλίες με τους Metallica και περιοδείες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στις 29 Απριλίου 1993 ο Gilby σπάει τον αριστερό του καρπό σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και για να μην ακυρωθούν οι ευρωπαϊκές συναυλίες ο Axl ζητά σαν χάρη από τον Ιzzy να παίξει στις πρώτες 5 συναυλίες και έτσι γίνεται.

Στις 24 Μαϊου 1993 οι Guns N' Roses πραγματοποίησαν συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στην παγκόσμια περιοδεία "Use Your Illusion". Τη συναυλία άνοιξε ο Bryan May των Queen. Κόπηκαν 45000 εισιτήρια, αριθμός πολύ μεγάλος αν σκεφτούμε ότι το εισιτήριο έκανε 7000 δρχ, απαγορευτικό ποσό για την εποχή. Καθώς ο Slash μένει στο μπαρ του ξενοδοχείου, τα υπόλοιπα μέλη πάνε στο Mercedes Club, όπου διασκεδάζουν με κορυφαία μοντέλα του κόσμου, που συμπεριλαμβάνουν την Claudia Schiffer και τη δική μας Βίκυ Κουλιανού. Η περιοδεία συνεχίζεται σε διάφορους σταθμούς σε Ευρώπη και Αμερική και καταλήγει στις 15 Ιουλίου στην Αργεντινή. Ήταν η μεγαλύτερη περιοδεία στην ιστορία της ροκ μουσικής, αφού πραγματοποίησαν συνολικά 192 συναυλίες σε 27 χώρες και τους είδαν πάνω από 7 εκατομμύρια θεατές.

Τον Νοέμβριο του 1993 κυκλοφορεί το "Spaghetti Incident?", το οποίο είναι ένα άλμπουμ με επανεκτελέσεις παλαιότερων κομματιών από διάφορους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Το 1994 ο Gilby απολύεται από τους Guns N' Roses και τη θέση του παίρνει ο κολλητός του Axl και γνωστός στο συγκρότημα, Paul Huge ή Paul Tobias, που το όνομά του συναντάμε στα credits του "Back off Βitch" και στο ακυκλοφόρητο "Shadow Of Your Love".

Μια διαμάχη αρχίζει να ξεσπά ανάμεσα στον τραγουδιστή του συγκροτήματος Axl Rose και στον βασικό κιθαρίστα Slash που τελικά οδηγά τον κιθαρίστα να αποχωρήσει από το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα, αφού ο Axl Rose απορρίπτει κομμάτια του γιατί θέλει κάτι διαφορετικό ως προς τον ήχο. Τα τραγούδια αυτά καταλήγουν στον προσωπικό δίσκο του Slash "It's Five O' Clock Somewhere". Αργότερα, αποχωρούν και ο Duff McKagan με τον Matt Sorum, αφήνοντας πίσω τον Axl Rose με τον Dizzy Read. Τότε ο Axl προσλαμβάνει τον Robin Finck στη θέση του Slash, τον Tommy Stinson στο μπάσο και τον Josh Freese στα ντραμς.

Το 1999 ο Finck φέυγει από τους Guns N' Roses και επιστρέφει στους NIN, ενώ το 2000 βρίσκει τους Guns N' Roses να δουλεύουν με τον Roy Thomas Baker (Queen, Ozzy) στην παραγωγή. Παράλληλα, έχουμε την προσθήκη του αινιγματικού αλλά και χαρισματικού Buckethead στις κιθάρες, με τον οποίο οι Guns N' Roses άλλαξαν μουσική κατεύθυνση και ήρθαν πιο κοντά στο όραμα που είχε ο Axl, με τον Buckethead να παίζει εντυπωσιακά σόλο.

Η σύνθεση του συγκροτήματος αλλάζει ξανά αφού στη θέση του Josh Freese έρχεται ο Brain (Praxis, Tom Waits), ενώ ο Flinck επιστρέφει.

Η πρωτοχρονιά του 2001 βρίσκει τους Guns N' Roses να παίζουν το πρώτο τους live μετά από 7 χρόνια στο House Of Blues και λίγες ημέρες μετά είναι headliners στο Rock In Rio III στη Βραζιλία, σε ένα κοινό που ξεπερνάει τις 200.000, παίζοντας πολλά από τα κλασσικά τους κομμάτια, αλλά και τα νέα τραγούδια "Madagascar", "Silk Worms", "The Blues" και "Chinese Democracy". H εμφάνιση αυτή απογοήτευσε πολλούς από τους θαυμαστές τους.

Έχουμε ένα νέο μέλος στα keyboards, τον Chris Pitman και για ακόμα μια φορά νέο κιθαρίστα στις live εμφανήσεις των Guns N' Roses, αφού ο Paul δεν νιώθει άνετα να παίζει ζωντανά κι έτσι παραμένει μόνο για το studio, ενώ στη θέση του παίζει ο Richard Fortus.

Ακολουθεί ένα διάστημα περίεργης ησυχίας στο στρατόπεδο των Guns N' Roses. Φήμες θέλουν τον Αxl να έχει παρουσιάσει το νέο αλμπουμ 3 φορές στη δισκογραφική εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια και αυτή να το απορρίπτει με διάφορες δικαιολογίες.

Το 2004 ο Buckethead αποχωρεί ισχυριζόμενος ότι έχει κουραστεί με το γεγονός ότι η μπάντα δεν μπορεί να τελειώσει το άλμπουμ, ενώ ο Axl ισχυρίζεται ότι ο Buckethead απλά χρησιμοποίησε τους Guns N' Roses για να γίνει γνωστός, καθώς και ότι η εκκεντρική του συμπεριφορά δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Το 2006 άρχισαν οι διαρροές των κομματιών του άλμπουμ, από τις οποίες, το πιθανότερο κάποιες να έγιναν σκόπιμα και κάποιες άλλες όχι. Ως αποτέλεσμα, μέχρι και το καλοκαίρι του 2008 είχαμε ακούσει τα 9 από τα 14 κομμάτια του πολυαναμενόμενου άλμπουμ "Chinese Democracy". Εν τω μεταξύ τη θέση του ντράμερ παίρνει ο Frank Ferrer.

Κατά τη διάρκεια του 2006 ανακοινώνονται διάφορες συναυλίες σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και το πρώτο show στο Hammerstein Ballroom της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή των Guns N' Roses, καθώς και την έλευση του Ron Thal ή Bumblefoot ως τρίτου κιθαρίστα. Οι εμφανίσεις αυτές απέδειξαν ότι o Axl Rose ήρθε με διάθεση να ανακτήσει το θρόνο του, αφού τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη τους συγκροτήματος ήταν σε πολύ καλύτερη φόρμα.

Το διάστημα αυτό οι Guns N' Roses έκαναν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

Τον Μάρτιο του 2008 ο Axl ανακοίνωσε ότι ο management των Guns N' Roses αναλαμβάνει το team των Irving Azoff και Andy Gould, που προηγουμένως είχαν δουλέψει με τους The Eagles, Van Halen και διάφορα άλλα συγκροτήματα.

Επιτέλους κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο άλμπουμ "Chinese Democracy"! Στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε στις 24 Νοεμβρίου 2008. Γενικά, δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Μετά την κυκλοφορία του "Chinese Democracy" ακολούθησε περιοδεία σε Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, στην οποία οι Guns N' Roses συμφώνησαν με την εταιρεία "Front Line Management", για παροχή διαφόρων υπηρεσιών, με αντάλλαγμα το 15% των εισόδων των συναυλιών. Ωστόσο, ο Axl αρνήθηκε, τελικά, να δώσει ποσοστό στην εταιρεία, με αποτέλεσμα τα στελέχη της να κάνουν αγωγή σε δικαστήριο του Los Angeles, διεκδικώντας, περίπου, 1,8 από τα 12,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ήταν και τα κέρδη της περιοδείας.

Η μπάντα πρωταγωνίστησε στο "Reading & Leeds Festival" του 2010 μαζί με τους Arcade Fire και τους Blink-182, ενώ τo Δεκέμβριο του 2011, ανακοινώθηκε ότι οι Guns N' Roses μαζί με τους Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Φρέντι Κινγκ και Small Faces/Faces θα εντάσσονταν στο Rock and Roll Hall of Fame του 2012 με την αρχική τους σύνθεση, όπως ακριβώς ήταν στο "Appetite For Destruction", αλλά τελικά ο Axl Rose δεν παρευρέθηκε.

Εν τω μεταξύ, στις 2 Οκτωβρίου 2011 ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία από το Rio de Janeiro, στο φεστιβάλ Rock in Rio και συνέχισαν σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Χιλή, Αργεντινή, Ηνωμένο Βασίλειο, Παραγουάη, Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ρωσία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ισραήλ, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Κροατία και Ισπανία. Στη συναυλία που έδωσαν στο Βανκούβερ, στις 17 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε μαζί τους ο πρώην μπασίστας τους, Duff McKagan με τη μπάντα του, Duff McKagan's Loaded και έπαιξε δύο κομμάτια. Για τη συναυλία που έδωσαν στις 25 Μαΐου του 2012, στη Γλασκώβη, απαίτησαν η μπροστινή σειρά να αποτελείται μόνο από μοντέλα. Στις 29 Μαΐου του 2012, στη συναυλία τους στο Μάντσεστερ, άργησαν, περίπου, μία ώρα να εμφανισθούν, με αποτέλεσμα το 40% του κοινού να αποχωρήσει (4,000 από τους 10,000 συνολικά). Η συναυλία διήρκεσε τρεις ώρες. Στις 31 Μαΐου του 2012, οι Guns N' Roses έδωσαν συναυλία στην O2 Arena του Λονδίνου, με τη συμμετοχή του Izzy Stradlin. Στις 22 Ιουνίου του 2012 επανεμφανίσθηκαν στο φεστιβάλ "Gods of Metal", στο Μιλάνο, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας.

Οι καθυστερήσεις των εμφανίσεων των Guns N' Roses στις συναυλίες τους έχουν, κατά καιρούς, κάνει πολλούς θαυμαστές τους να αγανακτήσουν, καθώς αποτελούν συχνό φαινόμενο. Σχετικά με αυτό, ο Axl Rose, σε συνέντευξη που έδωσε, δήλωσε: "Αν θέλετε αυτά που παρακολουθείτε να ξεκινούν στις 20:00 ακριβώς, πηγαίνετε να δείτε το "Friends" ή έστω καμιά ταινία. Ή αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα νέα, να πάτε να δείτε τις ειδήσεις των 22:00. Αυτό εδώ είναι ροκ εντ ρολ! Ευχαριστηθείτε το σόου και μη σκέφτεστε αν πρέπει να πάτε στο σχολείο, ή στη δουλειά, ή σε οτιδήποτε κάνετε κανονικά την επόμενη μέρα".

Τον Ιανουάριο του 2012, ο DJ Ashba, ενεργό μέλους του συγκροτήματος ως κιθαρίστας, δήλωσε ότι οι Guns N' Roses ετοιμάζουν ένα νέο δίσκο, ο οποίος θα αποτελείται, μάλλον, από δώδεκα κομμάτια. 

Εντός του καλοκαιριού του 2013 αναμένουμε το τρισδιάστατο φιλμ "Appetite For Democracy" που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του συγκροτήματος στο Hard Rock Hotel & Casino του Las Vegas πέρσι και ο Axl Rose σκοπεύει να το προωθήσει σε κινηματογράφους και τηλεόραση, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει ως Blu-Ray και DVD.




Δισκογραφία

Appetite for Destruction (1987)
G N' R Lies (1988)
Use Your Illusion I (1991)
Use Your Illusion II (1991)
The Spaghetti Incident? (1993)
Chinese Democracy (2008)








Επίσημη ιστοσελίδα: http://gunsnroses.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου