Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Top 10 Rock Lyrics - Part 1


Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεχωρίσεις μόνο 10. Οι στίχοι έχουν μεγάλη βαρύτητα στη ροκ μουσική και είναι χιλιάδες τα τραγούδια που οι στίχοι τους φτάνουν την αρτιότητα ενός ποιήματος. Πολλά από αυτά, σε συνδιασμό με μια δυνατή μουσική, αγγίζουν την τελειότητα, όπως τα τραγούδια που επιλέξαμε.
Ποιό είναι άραγε το κορυφαίο τραγούδι με τους καλύτερους στίχους που γράφτηκε ποτέ;
Σύντομα θα ανεβάσουμε το Part 2 και τα 2 νικητήρια τραγούδια θα κοντραριστούν σε ψηφοφορία.



                                                         10. Satisfaction - The Rolling Stones



09. Bohemian Rhapsody - Queen



08. Another Brick In The Wall - Pink Floyd



07. Like A Rolling Stone - Bob Dylan



06. Dream On - Aerosmith



05. Tears In Heaven - Eric Clapton



Αξίζει μια θέση στην πεντάδα μόνο και μόνο για το σκοπό που έχει γραφτεί. Ο Clapton έγραψε αυτό το τραγούδι μετά τον τραγικό θάνατο του πεντάχρονου γιου του που έπεσε καταλάθος από τον 53ο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Υόρκη. Συγκλονισμένος από την απώλεια του μονάκριβου γιου του, σταμάτησε για λίγο κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και έγραψε αυτό το κομμάτι το οποίο ξεχειλίζει από συναίσθημα.


04. Nothing Else Matters - Metallica



Δυναμικό τραγούδι με πολύ επαναστατικούς στίχους. Παίρνεις το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου, κάνεις αυτό που ξέρεις ότι είναι καλύτερο για σένα και δε νοιάζεσαι πια για τις απόψεις των άλλων, δεν αφήνεις κανένα να σε κατευθύνει. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία εκτός από το στόχο σου και τη δύναμη που έχεις μέσα σου για να τον πετύχεις.


03. Dust In The Wind - Kansas



Ένα αριστουργηματικό τραγούδι με καταπληκτικούς στίχους γεμάτους ρεαλισμό. Δεν είμαστε παρά μόνο σκόνη στον άνεμο. Ο χρόνος περνάει και δεν μετράει τίποτα περισσότερο από τη στιγμή. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτό και να ζούμε τη ζωή μας όσο πιο έντονα μπορούμε γιατί στο τέλος το μόνο που μας απομένει είναι οι αναμνήσεις. Μην ξεχνάτε να ζήσετε προσπαθώντας να μαζέψετε χρήματα γιατί ακόμα και όλα τα χρήματα του κόσμου δε μπορούν να εξαγοράσουν ούτε ένα επιπλέον λεπτό ζωής.


02. Imagine - John Lennon



Aγαπημένο τραγούδι που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο Lennon παρουσιάζει το όραμα του για ένα κόσμο ειρηνικό όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ευτυχισμένοι χωρίς να υπάρχουν συμφέροντα και θα ζουν απελευθερωμένοι από κάθε είδους υποδούλωση. Μας καλεί να οραματιστούμε όλοι αυτό τον κόσμο και αυτομάτως ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος.


01. Stairway To Heaven - Led Zeppelin



Ένα τραγούδι ύμνος! Πολύτιμος θησαυρός όχι μόνο για τη ροκ, αλλά για τη μουσική γενικότερα. Οι στίχοι του είναι μαγικοί και εμπερικλείουν ένα μυστήριο το οποίο ενδυναμώνει την αξία του κομματιού. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο νόημα, ο καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά. Δεν εννοεί τίποτα και ταυτόχρονα εννοεί τα πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου